Örtagårdssås

Du behöver 125 g spenat färsk eller fryst 0.5 dl gräslök finskuren 1.5 dl dill finhackad 1 msk dragonblad eller 1 tsk torkade smulade blad...


6 portioner

Du behöver

  • 125 g spenat färsk eller fryst
  • 0.5 dl gräslök finskuren
  • 1.5 dl dill finhackad
  • 1 msk dragonblad eller 1 tsk torkade smulade blad
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap svensk söt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar mald
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

Tina den frysta hackade spenaten och låt den rinna av ordentligt. Den färska hackas fint, liksom alla färska kryddor. Blanda gräddfil, majonnäs och senap. Tillsätt spenat, kryddor och vitlök. Smaka av med salt och vinäger. Låt stå i kylen minst ett par timmar före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top