Spansk potatisomelett

Du behöver 1 kg potatis 2 msk jungfruolja spansk salt svartpeppar 6 st ägg 1 dl Queso Manchego salt svartpeppar, färsk koriander Gör så här...


6 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 msk jungfruolja spansk
  • salt svartpeppar
  • 6 st ägg
  • 1 dl Queso Manchego
  • salt svartpeppar, färsk koriander

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen tunt. Stek potatisen långsamt i oljan tills den är mjuk. (En variant är att koka potatisskivorna i lätt saltat vatten i 5 minuter så att de blir lättare att steka igenom.) Krydda.

2
Vispa upp äggen och blanda i osten. Krydda med salt, peppar och finklippt koriander. Blanda i potatisskivorna försiktigt så att de inte går sönder.

3
Häll tillbaka blandningen i pannan och låt omeletten långsamt bli gyllene på undersidan. Vänd omeletten på en tallrik och stek den guldfärgad på undersidan också.

4
Serveras som den är i klyftor eller med något tillbehör som skinka eller brynt svamp till exempel.


Kommentar:
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.
Fler tapas hittar du om du klickar på länkarna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top