Blue cheese-tårta

Du behöver Botten: 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk vatten Fyllning: 1 trekant ädelost, 140 g 1 burk (250 g)...


10 portioner

Du behöver

  • Botten:
    1 dl grahamsmjöl
    2 dl vetemjöl
    125 g smör
    1 msk vatten
    Fyllning:
    1 trekant ädelost, 140 g
    1 burk (250 g) kesella gourmet
    1 papaya
    1 liten påse flagad mandel

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform, gärna med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Nagga den och klä kanten med en folieremsa. Grädda pajskalet 10 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 minuter.

2
Låt pajskalet svalna. Riv osten och blanda den med kesella. Fyll pajskalet med ostkrämen. Halvera, kärna ur och skiva papayafrukten. Rosta mandelspånen på svag värme i stekpannan. Garnera med papaya och mandelspån.

3
Ställ kakan kallt tills det är dags för servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top