Blandad bönsallad

Du behöver 300-400 g bönor 1 rödlök, finskivad 1 tsk hackad kyndel 1 msk hackad gräslök Dressing: 3 msk olivolja 1/2 msk vinäger 1/2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 300-400 g bönor
  • 1 rödlök, finskivad
  • 1 tsk hackad kyndel
  • 1 msk hackad gräslök
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk vatten
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Snoppa bönorna, dela dem om de är mycket långa. Förväll dem några minuter i lättsaltat vatten så att de blir knappt mjuka. Spola med kallt vatten, och låt dem rinna av i en sil.

2
Blanda lök och bönor på ett fat. Blanda sen dressingen och slå den över. Strö sist på kyndel och gräslök och servera. Salladen är t.ex god till grillkött.


Kommentar:
Här har vi blandat vax- och brytbönor, men givetvis går det lika bra med en enda sort.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top