Nässelsnurror

Du behöver avokado (ca 150 g) skalad och urkärnad 1 msk hackad gräslök 1 dl nässlor förvällda 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 tsk...


20 portioner

Du behöver

  • avokado (ca 150 g) skalad och urkärnad
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 dl nässlor förvällda
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk saft från citron
  • tunnbröd mjukt
  • 200 g lax (rökt eller gravad)

Gör så här

Kör avokado, gräslök, nässlor, salt, peppar och citron i mixern. Smaka av. Täck brödet med laxskivorna och bred nässelkrämen över fisken. Rulla ihop. Låt rullen “mogna” någon timme i kylskåpet. Skär den sedan i cirka 4 cm breda skivor.


Kommentar:
Kött i stället?
Det går alldeles utmärkt att utesluta laxen. Ta exempelvis rökt renkött eller skinka i stället.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top