Du behöver
- 150 g nässlor förvällda
- 3 dl vatten
- 1 tsk anis hel
- 1 tsk fänkål
- 1.5 tsk salt
- 2 msk honung
- 9 dl mjöl till knådning och utbakning
- 1 st torrjäst (för matbröd)
Till formarna:
olja
Gör så här
Värm nässlor, vatten, anis, fänkål, salt och honung till den temperatur som står på jästpåsen. Häll mjölet och jästen i en bunke. Häll degvätskan över alltihop. Arbeta degen länge. Jäs den till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Dela degen i cirka 15 bitar. Placera dem i oljade deciliterformar. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Grädda bröden i 200 graders ugnsvärme i 15 minuter.
Saknar du formar?
Forma bollar och lägg på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa som ovan. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.