Nässeltoppar

Du behöver 150 g nässlor förvällda 3 dl vatten 1 tsk anis hel 1 tsk fänkål 1.5 tsk salt 2 msk honung 9 dl mjöl...


15 portioner

Du behöver

  • 150 g nässlor förvällda
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk anis hel
  • 1 tsk fänkål
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 9 dl mjöl till knådning och utbakning
  • 1 st torrjäst (för matbröd)

Till formarna:

olja

Gör så här

Värm nässlor, vatten, anis, fänkål, salt och honung till den temperatur som står på jästpåsen. Häll mjölet och jästen i en bunke. Häll degvätskan över alltihop. Arbeta degen länge. Jäs den till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Dela degen i cirka 15 bitar. Placera dem i oljade deciliterformar. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Grädda bröden i 200 graders ugnsvärme i 15 minuter.


Kommentar:
Saknar du formar?
Forma bollar och lägg på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa som ovan. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top