Rysk laxsoppa

Du behöver 400 g laxfilé 2 st morötter 0.5 st rotselleri 0.5 st purjolök 1 st gul lök 2 msk tomatpuré 1 st vitlöksklyfta 2...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 2 st morötter
  • 0.5 st rotselleri
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 1/2 msk kapris
  • 12 st gröna oliver
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 l fiskbuljong
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk timjan

Gör så här

1
Skär laxen i kuber, cirka 1 1/2 cm. Koka upp fiskbuljongen. Skala och strimla rotfrukterna. Skiva oliverna. Lägg grönsakerna i buljongen. Tillsätt tomatpuré, vitlök och kryddor. Koka 8 minuter. Tillsätt lax, oliver, kapris och vin. Koka upp och sjud ytterligare 4 minuter.

2
Servera med en skiva fullkornsbröd med mager dessertost på (15 procents fetthalt).


Kommentar:
Rätten är hämtad ur LO-ordföranden Bertil Jonssons bok “Bertil Jonssons kokbok för män” (Utbildningsförlaget Brevskolan).
Fler rätter ur boken hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top