Du behöver
- 400 g laxfilé
- 2 st morötter
- 0.5 st rotselleri
- 0.5 st purjolök
- 1 st gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 1/2 msk kapris
- 12 st gröna oliver
- 1 dl vin torrt vitt
- 1 l fiskbuljong
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk timjan
Gör så här
1
Skär laxen i kuber, cirka 1 1/2 cm. Koka upp fiskbuljongen. Skala och strimla rotfrukterna. Skiva oliverna. Lägg grönsakerna i buljongen. Tillsätt tomatpuré, vitlök och kryddor. Koka 8 minuter. Tillsätt lax, oliver, kapris och vin. Koka upp och sjud ytterligare 4 minuter.
2
Servera med en skiva fullkornsbröd med mager dessertost på (15 procents fetthalt).
Rätten är hämtad ur LO-ordföranden Bertil Jonssons bok “Bertil Jonssons kokbok för män” (Utbildningsförlaget Brevskolan).
Fler rätter ur boken hittar du nedan.