Garam masala

Du behöver 10 st kardemummafrö 6 msk korianderfrön 4 msk spiskummin 10 st kryddnejlikor 1 st kanelstång hel 1 msk svartpepparkorn 3 st lagerblad 1...


2 portioner

Du behöver

  • 10 st kardemummafrö
  • 6 msk korianderfrön
  • 4 msk spiskummin
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 st kanelstång hel
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 1 msk malen muskotblomma

Gör så här

1
Hetta upp en gjutjärnspanna eller gryta. Lägg i kardemumma, koriander, spiskummin, nejlika, kanel, svartpeppar och smulade lagerblad. Rosta kryddorna tills de doftar kraftigt.

2
Häll upp dem i en skål. Mal kryddorna till pulver i en krydd- eller kaffekvarn.

3
Rör slutligen ner muskotblomman i kryddblandningen. Spara kryddblandningen på burkar med tätt lock.

4
Madrasmasala hettas till extra med kajennpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top