Knaperstekt småfisk

Du behöver 500 g strömming orensad 1 st citron i klyftor 1 dl vetemjöl 0.5 tsk chilipulver 0.5 tsk malen svartpeppar 4 dl rapsolja Garnering:...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g strömming orensad
  • 1 st citron i klyftor
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 4 dl rapsolja

Garnering:

gourmetsalt
citronklyftor lime- och
korianderblad

Gör så här

1
Skär huvudena av strömmingarna, öppna längs med buken och rensa ur fiskarna. Lägg dem i en bunke utan att skölja först.

2
Pressa över saften från citronklyftorna och lägg ner de urkramade klyftorna bland fiskarna. Låt dra 15 minuter. Citrusen gör fiskarna fastare. Skölj under rinnande, kallt vatten. Torka av fiskarna väl med en kökshandduk.

3
Blanda mjöl, chili och peppar. Vänd fiskarna i blandningen.

4
Hetta upp hälften av oljan i en gourmetpanna. Stek och lägg upp fiskarna på ett galler att droppa av innan de läggs på kökspapper.

5
Ta mer olja i pannan om så behövs till fler stekomgångar.

6
Servera dem nystekta medan de fortfarande är knapriga. Strö på gourmetsalt, lägg dit citrusklyftor och korianderblad. Hela fisken kan ätas, benen också.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top