Kryddbäddad färskpotatis

Du behöver 500 g färskpotatisar små 1 dl rapsolja till stekning 0.5 tsk bruna senapsfrön 0.5 tsk fänkålsfrön (1/2 dl curryblad eller curryört) 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatisar små
  • 1 dl rapsolja till stekning
  • 0.5 tsk bruna senapsfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön

(1/2 dl curryblad eller curryört)

2 st lökar gula i tunna skivor
chili ca 1 tsk finhackad grön
2 st tomater i bitar
1 msk ingefära finhackad färsk
2 tsk gurkmeja
citronsaft från en 1/2
0.75 tsk salt

Gör så här

1
Borsta och koka potatisen med skalet på tills den är knappt kokt. Sila av och ånga potatisarna torra. Hetta upp oljan (spara 1 msk) i en liten traktörpanna. Sväng potatisarna i oljan tills de fått brunt och sprött skal. Lägg upp på kökspapper.

2
Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna. Lägg i senapsfrö och fänkålsfrö. Rör tills fröna börjar krackelera. Tillsätt curryblad om så önskas och lök. Fräs löken blank och mjuk.

3
Rör ner chili, tomater och ingefära. Rör tills tomaterna kokat sönder, 5-8 minuter.

4
Smaka av röran med citronsaft och salt. Vänd slutligen ner de varma potatisarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top