Du behöver
- 500 g aubergine (ca 2 st)
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 st gul lök finhackad
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk chili finhackad grön
- 2 st tomater grovhackade
- 0.75 tsk salt
- korianderblad
Gör så här
1
Pricka hål i auberginernas skal med en gaffel. Rosta auberginerna hela i ugnen i 200 grader 30-40 minuter tills en provsticka går lätt igenom. Ta ut och låt dem svalna.
2
Skär bort stjälkfästet och skala frukterna. Mosa eller grovhacka fruktköttet.
3
Skeda olja i en traktörpanna och fräs spiskumminfröna ett ögonblick. Lägg i löken och fräs den mjuk.
4
Rör ner gurkmeja, chili och tomater. Rör medan tomaterna kokar sönder, cirka 5 minuter.
5
Vänd slutligen ner aubergineköttet och smaka av med salt. Klipp korianderblad över när rätten serveras.