Stuvad aubergine

Du behöver 500 g aubergine (ca 2 st) 2 msk rapsolja 1 tsk spiskummin 0.5 st gul lök finhackad 0.5 tsk gurkmeja 1 tsk chili...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g aubergine (ca 2 st)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chili finhackad grön
  • 2 st tomater grovhackade
  • 0.75 tsk salt
  • korianderblad

Gör så här

1
Pricka hål i auberginernas skal med en gaffel. Rosta auberginerna hela i ugnen i 200 grader 30-40 minuter tills en provsticka går lätt igenom. Ta ut och låt dem svalna.

2
Skär bort stjälkfästet och skala frukterna. Mosa eller grovhacka fruktköttet.

3
Skeda olja i en traktörpanna och fräs spiskumminfröna ett ögonblick. Lägg i löken och fräs den mjuk.

4
Rör ner gurkmeja, chili och tomater. Rör medan tomaterna kokar sönder, cirka 5 minuter.

5
Vänd slutligen ner aubergineköttet och smaka av med salt. Klipp korianderblad över när rätten serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top