Paj med svampstuvning

Du behöver 125 g margarin 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning: 800 g blandsvamp 1 st gul lök 2 msk smör eller margarin 2...


4 portioner

Du behöver

  • 125 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Fyllning:

800 g blandsvamp
1 st gul lök
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0.5 tsk salt svartpeppar

Gör så här

1
Smula samman margarin och vetemjöl. Tillsätt vatten och arbeta fort samman till en deg. Kavla eller tryck ut den i en form, 23 x 33 cm. Förgrädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

2
Skär rensad svamp i mindre bitar. Grovhacka löken. Smält matfettet i en traktörpanna och fräs löken tills den faller samman och börjar svettas. Skaka samman vetemjöl, mjölk, salt och peppar. Häll över svampen och koka upp under omrörning. Sjud svampen 5-10 minuter tills den är mjuk. Skeda ner den i pajskalet och servera kallskuret kött till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top