Spröda kringlor

Du behöver 125 g margarin 2.5 dl vatten 25 g jäst 0.25 tsk salt 1 tsk kummin vetemjöl ca 7 1/2 dl vatten duschflaska med...


48 portioner

Du behöver

  • 125 g margarin
  • 2.5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0.25 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • vetemjöl ca 7 1/2 dl
  • vatten duschflaska med ljummet

Gör så här

1
Smält margarinet och häll i vattnet. Rör ut jästen i den ljumma vätskan. Tillsätt salt och kummin. Arbeta snabbt i mjölet. Degen ska inte arbetas mycket, då blir den seg och drar ihop sig när längderna trillas ut.

2
Forma kringlor utan att jäsa degen först. Dela degen i 4 jämnstora bullar som vardera delas i 12 småbitar. Trilla ut småbitarna till blyertstunna längder om 20 cm. Forma dem till kringlor och lägg dem med ändarna neråt på papprad plåt. Duscha med ljummet vatten och låt kringlorna jäsa utan täcke ungefär 20 minuter. För lång jästid ger kringlor med skrynklig yta.

3
Duscha en gång till och sätt omedelbart in kringlorna mitt i ugnen i 200 grader. Grädda cirka 15 minuter tills de fått aningen färg.

4
Torka kringlorna spröda i ugnen i 100 grader med luckan på glänt 2-4 timmar. Låt dem kallna på galler. Förvara i tät burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top