Du behöver
- 1 st burk krabbkött 340 g
- 2 st djupfrysta havsmixpinnar à 120 g
- 0.5 dl majonnäs eller gräddfil
- tabasco några droppar
- 1 st röd chilifrukt
- 3 st minibaguetter (finns frysta)
Gör så här
1
Öppna krabburken och kontrollera att det inte finns broskbitar i. Tina havsmixpinnarna.
2
Finfördela krabbköttet och havsmixpinnarna tillsammans i en matberedare. Blanda försiktigt i majonnäsen till lagom fast konsistens. Ta mer majonnäs om smeten blir för hård. Krydda med några stänk tabasco. Strimla chilin nålfint. Blanda i strimlorna. (Få om man inte vill ha krabbröran för stark, fler för ökad styrka.)
3
Skär minibaguetterna i 18 cm-tjocka skivor. Klicka ut krabbröran.
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.