Chilikrabba på vitlöksbröd

Du behöver 1 st burk krabbkött 340 g 2 st djupfrysta havsmixpinnar à 120 g 0.5 dl majonnäs eller gräddfil tabasco några droppar 1 st...


18 portioner

Du behöver

  • 1 st burk krabbkött 340 g
  • 2 st djupfrysta havsmixpinnar à 120 g
  • 0.5 dl majonnäs eller gräddfil
  • tabasco några droppar
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3 st minibaguetter (finns frysta)

Gör så här

1
Öppna krabburken och kontrollera att det inte finns broskbitar i. Tina havsmixpinnarna.

2
Finfördela krabbköttet och havsmixpinnarna tillsammans i en matberedare. Blanda försiktigt i majonnäsen till lagom fast konsistens. Ta mer majonnäs om smeten blir för hård. Krydda med några stänk tabasco. Strimla chilin nålfint. Blanda i strimlorna. (Få om man inte vill ha krabbröran för stark, fler för ökad styrka.)

3
Skär minibaguetterna i 18 cm-tjocka skivor. Klicka ut krabbröran.


Kommentar:
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top