Rökt fiskmajonnäs med grönsaker

Du behöver 2 st paprikor ca 70 g st 2 tsk jungfruolja spansk 1 st bifftomat ca 200 g salt svartpeppar, tabasco 200 g makrillfilé...


12 portioner

Du behöver

  • 2 st paprikor ca 70 g st
  • 2 tsk jungfruolja spansk
  • 1 st bifftomat ca 200 g
  • salt svartpeppar, tabasco
  • 200 g makrillfilé rökt
  • 1.5 dl lättmajonnäs
  • vitlök lite pressad
  • 12 skiva vitt bröd gärna skivad

Till garnering:

6 st sardellfiléer raka
0.5 st pepparfrukt röd

Gör så här

1
Halvera och kärna ur paprikorna. Putsa vita hinnor. Strimla halvorna. Fräs strimlorna på svag värme i olivoljan.

2
Pricka bifftomaten och lägg den i kokande vatten tils skalet spricker. Skala tomaten samt dela och kärna ur den. Tärna tomaten och låt tärningarna puttra ihop med paprikan några minuter, tills paprikan är mjuk. Krydda och låt svalna.

3
Rensa bort eventuella ben i makrillfiléerna och kör dem i matberedare tillsammans med majonnäs (eller crème fraîche). Pressa i lite, lite av en vitlöksklyfta

4
Ta ut 12 rundlar med kakmått ur brödskivorna. Rosta dem lätt i torr stekpanna. Låt svalna.

5
Fördela paprikaröran på brödrundlarna. Klicka på makrillmajonnäsen. Dekorera med sardell och nålfina strimlor av pepparfrukten.


Kommentar:
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top