Ansjovissufflé

Du behöver 1 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 krm muskotnöt riven 7.5 st ansjovisfiléer 3 st ägg smör till formarna Gör...


5 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm muskotnöt riven
  • 7.5 st ansjovisfiléer
  • 3 st ägg
  • smör till formarna

Gör så här

1
Koka en tjock sås på smör, mjöl och mjölk. Smaksätt med muskot.

2
Rör ner ansjovisfiléerna. Låt svalna något.

3
Dela äggen. Rör ner äggulorna i såsen. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitan i såsen.

4
Smörj formarna ytterst väl. Fördela smeten nästan ända upp till kanten på formarna. Observera att formarna kan vara lite större eller mindre än ovan angivna mått. Ställ in i 200 graders ugnsvärme och grädda suffléerna i cirka 15 minuter.


Kommentar:
Den här rätten ingår i Icakurirens påskbuffé. Fler rätter i buffén hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top