Du behöver
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 krm muskotnöt riven
- 7.5 st ansjovisfiléer
- 3 st ägg
- smör till formarna
Gör så här
1
Koka en tjock sås på smör, mjöl och mjölk. Smaksätt med muskot.
2
Rör ner ansjovisfiléerna. Låt svalna något.
3
Dela äggen. Rör ner äggulorna i såsen. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitan i såsen.
4
Smörj formarna ytterst väl. Fördela smeten nästan ända upp till kanten på formarna. Observera att formarna kan vara lite större eller mindre än ovan angivna mått. Ställ in i 200 graders ugnsvärme och grädda suffléerna i cirka 15 minuter.
Den här rätten ingår i Icakurirens påskbuffé. Fler rätter i buffén hittar du nedan.