Naanbröd

Du behöver 25 g jäst 2 dl mjölk ljummen 2.5 dl fil eller yoghurt 1 tsk salt 2 tsk bakpulver vetemjöl ca 10 dl Gör...


12 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk ljummen
  • 2.5 dl fil eller yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • vetemjöl ca 10 dl

Gör så här

1
Lös jästen i en blandning av mjölk och fil eller yoghurt. Blanda salt och bakpulver i vetemjölet. Rör ner mjölet i vätskan och knåda degen smidig 8 minuter i maskin. Täck med plast och jäs degen 1 timme.

2
Platta till degen och dela den i 12 lika stora bitar. Kavla eller tryck ut dem till tunna, droppformade bröd.

3
Grädda i ugn på högsta värme under grillelementet. Två bröd får plats åt gången på plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar. Grädda en halv minut på andra sidan. Linda i handdukar, ät bröden varma eller ljumma. De blir sega och torra sedan de kallnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top