Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk ljummen
- 2.5 dl fil eller yoghurt
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- vetemjöl ca 10 dl
Gör så här
1
Lös jästen i en blandning av mjölk och fil eller yoghurt. Blanda salt och bakpulver i vetemjölet. Rör ner mjölet i vätskan och knåda degen smidig 8 minuter i maskin. Täck med plast och jäs degen 1 timme.
2
Platta till degen och dela den i 12 lika stora bitar. Kavla eller tryck ut dem till tunna, droppformade bröd.
3
Grädda i ugn på högsta värme under grillelementet. Två bröd får plats åt gången på plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar. Grädda en halv minut på andra sidan. Linda i handdukar, ät bröden varma eller ljumma. De blir sega och torra sedan de kallnat.