Amerikanska örtbröd

Du behöver 25 g jäst 50 g smör eller margarin 2.5 dl mjölk 0.5 tsk salt vetemjöl ca 6 dl Special Fyllning: 0.5 dl pesto...


12 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 6 dl Special

Fyllning:

0.5 dl pesto eller 2-3 msk olivolja + 1-2 msk torkad örtagårdakrydda

Pensling:

ägg

Gör så här

1
Smula ner jästen i matberedarens skål.

2
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37 grader). Häll degspadet över jästen. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Starta maskinen och kör tills en smidig deg bildas.

3
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en stor fyrkantig kaka cirka 40×40 cm.

4
Bred ett jämnt lager pesto ovanpå, eller pensla degen med olja och strö på rikligt med örtkrydda.

5
Skär degen i cirka 8 cm breda remsor. Lägg dem ovanpå varandra. Skär 12 jämnstora bitar och tryck försiktigt samman dem i ena kanten. Placera dem stående med den klämda kanten nedåt i en oljepenslad muffinsplåt eller i lösa muffinsformar.

6
Täck med bakduk och låt jäsa cirka 45 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg.

7
Grädda i 225 graders ugnsvärme, cirka 12 minuter. Servera helst bröden lite ljumma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top