Crostini

Du behöver 1 st baguette olivolja ca 1 dl Med avokado: 1 st avokado (ev 2 om de är små) 1 msk citronsaft 1 st...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st baguette
  • olivolja ca 1 dl

Med avokado:

1 st avokado (ev 2 om de är små)
1 msk citronsaft
1 st vitlöksklyfta finhackad
salt ca 2 krm
svartpeppar grovmalen

Med tapenade:

oliver ca 40 svarta utan kärnor
1 st sardeller 50 g
2 st vitlöksklyftor finhackade
0.5 dl olivolja

Med tomathack:

2 st stora tomater
flingsalt (gourmetsalt)
9 st basilikablad finhackade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skär baguetten i 24 st centimetertunna skivor och lägg dem på en plåt. Pensla ovansidan med oljan. Sätt in dem i ugnen 5-6 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem och låt svalna innan du lägger på de olika fyllningarna.

3
Med avokado: Mosa avokadon med en gaffel och tillsätt citron, vitlök, salt och peppar.

4
Med tapenade: Mixa oliver och sardeller i matberedare, alternativt finhacka för hand. Blanda med vitlök och olja till en svart smet.

5
Med tomathack: Finhacka tomaterna och pressa eventuellt ur lite vätska. Lägg tomaterna på de rostade brödskivorna och strö över salt och basilika.


Kommentar:
Den här rätten ingår i vår påskmeny.
Välj baguette som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top