Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 1 ägg
- 3 msk Grand Marnier eller konjak
- 1 burk kesella, 250 g
- 4 dl vispgrädde
- Till servering:
- 1/2 mörk chokladkaka
- 1 mogen mangofrukt
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt och blanda med ägget, likören och kesellan. Vispa grädden ganska fast och rör ner den i smeten. Klä en avlång 1 1/2 liters bakform med plastfolie. Häll i smeten och ställ in formen i frysen.
2
Ställ den frysta glassen ett par timmar i kylen före servering. Smält chokladen och bred ut den tunt på ett smörpapper. Låt den stelna. Bryt den sedan i tunna flisor. Skala och skiva mangon. Rispa gärna glassen med en gaffel så får den en roligare yta.
3
Dekorera med choklad och mango.
Den här rätten ingår i vår påskmeny.