Mandelparfait med chokladflis

Du behöver 200 g mandelmassa 1 ägg 3 msk Grand Marnier eller konjak 1 burk kesella, 250 g 4 dl vispgrädde Till servering: 1/2 mörk...


8 portioner

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 3 msk Grand Marnier eller konjak
  • 1 burk kesella, 250 g
  • 4 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 1/2 mörk chokladkaka
  • 1 mogen mangofrukt

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt och blanda med ägget, likören och kesellan. Vispa grädden ganska fast och rör ner den i smeten. Klä en avlång 1 1/2 liters bakform med plastfolie. Häll i smeten och ställ in formen i frysen.

2
Ställ den frysta glassen ett par timmar i kylen före servering. Smält chokladen och bred ut den tunt på ett smörpapper. Låt den stelna. Bryt den sedan i tunna flisor. Skala och skiva mangon. Rispa gärna glassen med en gaffel så får den en roligare yta.

3
Dekorera med choklad och mango.


Kommentar:
Den här rätten ingår i vår påskmeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top