Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk
- 1 rivet äpple
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt
- ca 6 dl vetemjöl
- Till pensling:
- 1 ägg
- Pepparsmör till servering:
- 3 msk smör
- 1/2-1 tsk pepparmix
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken. Rör ut jästen med mjölken. Rör ner äpple, olja och salt. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Täck med bakduk och plast och jäs degen till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar. Trilla ut varje del till en lillfingertjock remsa. Sno den ner i muffinshålen i en muffinsplåt. Lyft ner änden under varje bulle.
3
Jäs bullarna 20 minuter. Pensla med hopvispat ägg och grädda på nedre falsen i 225 grader ungefär 10 minuter tills bullarna fått färg. Låt svalna under bakduk på galler.
4
Servera bröden ljumma. Sätt fram smör som rörts mjukt och blandats med peppar.