Äppelsnurror

Du behöver 25 g jäst 2 dl mjölk 1 rivet äpple 1 msk olja 1/2 tsk salt ca 6 dl vetemjöl Till pensling: 1 ägg...


12 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 rivet äpple
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Till pensling:
  • 1 ägg
  • Pepparsmör till servering:
  • 3 msk smör
  • 1/2-1 tsk pepparmix

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken. Rör ut jästen med mjölken. Rör ner äpple, olja och salt. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Täck med bakduk och plast och jäs degen till dubbel storlek, cirka 40 minuter.

2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar. Trilla ut varje del till en lillfingertjock remsa. Sno den ner i muffinshålen i en muffinsplåt. Lyft ner änden under varje bulle.

3
Jäs bullarna 20 minuter. Pensla med hopvispat ägg och grädda på nedre falsen i 225 grader ungefär 10 minuter tills bullarna fått färg. Låt svalna under bakduk på galler.

4
Servera bröden ljumma. Sätt fram smör som rörts mjukt och blandats med peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top