Godaste fiskröran

Du behöver 350 g lax (eventuellt ugnskokt) 1 st dill knippe 1 st citron 75 g mandel hackad 140 g smör salt vitpeppar Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 350 g lax (eventuellt ugnskokt)
  • 1 st dill knippe
  • 1 st citron
  • 75 g mandel hackad
  • 140 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Ta bort eventuella ben och skinn från laxen och lägg den i matberedare tillsammans med dill, saft och finrivet skal från citronen, mandel och smör. Mixa tills allt blandat sig väl. Bred rikligt på skivor av baguette och garnera med lite citronskal eller dill.


Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top