Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke.
2
Ljumma mjölken. Rör ut jästen med mjölken.
3
Tillsätt olja, salt, kli och ost.
4
Blanda väl och arbeta i mjöl till en smidig deg. Täck med bakduk och plast och jäs degen till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
5
Lägg bakpapper i bottnen och utmed två av kanterna i en form, cirka 16×16 cm. Smörj övriga kanter. Större form ger fler, men inte så höga brytbitar.
6
Stjälp upp degen och arbeta lätt ihop den på mjölat bakbord. Platta till degen i formen. Sporra degytan i brytbitar. Jäs degen övertäckt till knappt dubbel storlek, cirka 40 minuter.
7
Pensla med hopvispat ägg och garnera portionsbitarna växelvis med oliver, tomatstrimlor och pinjenötter.
8
Grädda på nedre falsen i ugn i 225 grader ungefär 20 minuter tills ytan fått gyllenbrun färg. Lyft brödet ur formen och grädda på plåt de sista minuterna om du har en form som ger svag färg.
9
Ta brödet ur formen och låt det kallna under bakduk på galler.