Fattoush

Du behöver 4 st pitabröd små 1 st vitlöksklyfta skalad 2.5 st gurkor 2 st romansalladshuvud 4 msk mynta färsk hackad 4 msk persilja färsk...


10 portioner

Du behöver

  • 4 st pitabröd små
  • 1 st vitlöksklyfta skalad
  • 2.5 st gurkor
  • 2 st romansalladshuvud
  • 4 msk mynta färsk hackad
  • 4 msk persilja färsk hackad
  • 1.5 dl olivolja
  • 4 msk citronsaft färskpressad
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 275 grader.

2
Skär pitabröden i trekanter, lägg dem på en plåt och pensla dem med ett par matskedar av oljan. Grilla dem hastigt i ugnen.

3
Gnid in en stor salladsskål eller ett djupt fat med vitlök.

4
Skär gurkan i rejäla tärningar. Skölj sallaten, låt den rinna av och riv den i stora bitar. Varva dem i skålen tillsammans med mynta och persilja.

5
Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över salladen. Lägg på de rostade pitabröden.


Kommentar:
Fattoush är en syrisk sallad som fungerar bra till chili-och balsammarinerad rostbiff. (Klicka på rubriken nedan för recept.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top