Du behöver
- 4 st pitabröd små
- 1 st vitlöksklyfta skalad
- 2.5 st gurkor
- 2 st romansalladshuvud
- 4 msk mynta färsk hackad
- 4 msk persilja färsk hackad
- 1.5 dl olivolja
- 4 msk citronsaft färskpressad
- salt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 275 grader.
2
Skär pitabröden i trekanter, lägg dem på en plåt och pensla dem med ett par matskedar av oljan. Grilla dem hastigt i ugnen.
3
Gnid in en stor salladsskål eller ett djupt fat med vitlök.
4
Skär gurkan i rejäla tärningar. Skölj sallaten, låt den rinna av och riv den i stora bitar. Varva dem i skålen tillsammans med mynta och persilja.
5
Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över salladen. Lägg på de rostade pitabröden.
Fattoush är en syrisk sallad som fungerar bra till chili-och balsammarinerad rostbiff. (Klicka på rubriken nedan för recept.)