Potatissallad med pepparrot

Du behöver 2 kg fast potatis 1 st gurka 1 msk salt 2 dl yoghurt naturell 2 dl crème fraîche 2 msk pepparrot färskriven 1...


10 portioner

Du behöver

  • 2 kg fast potatis
  • 1 st gurka
  • 1 msk salt
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Låt den kallna.

2
Skär gurkan i tärningar, lägg hacket på en tallrik. Strö över salt och lägg en tallrik på, så att gurkan pressas lätt. Låt stå cirka en kvart och häll sedan bort vätskan.

3
Skär potatisen i bitar och blanda med gurka, yoghurt, crème fraîche, pepparrot och eventuellt salt. Ställ salladen kallt. Smaka av med mer pepparrot före servering.


Kommentar:
Bra som tillbehör till chili- och balsammarinerad rostbiff. (Klicka på rubriken nedan för recept.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top