Örttunnbröd

Du behöver 20 g smör eller margarin 2 hela sjok fillodeg 1-2 tsk färsk rosmarin 1 msk färska repade timjansblad 1 krm (gourmet)salt droppar av...


2 portioner

Du behöver

  • 20 g smör eller margarin
  • 2 hela sjok fillodeg
  • 1-2 tsk färsk rosmarin
  • 1 msk färska repade timjansblad
  • 1 krm (gourmet)salt
  • droppar av jungfruolja

Gör så här

1
Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Smörj hela papperet.

2
Vik ut degsjoken och lägg ett sjok på plåten. Pensla degsjoket med smör. Strö på rosmarin, timjan och salt. Täck med det andra sjoket. Pensla ytan. Lägg en annan ugnsplåt över som press.

3
Grädda brödet, mellan plåtarna, mitt i ugnen i 150 grader cirka 20 minuter. Låt kallna på galler.

4
Bryt flaken i mindre bitar och droppa på lite jungfruolja vid servering. Gott att äta som drinktilltugg eller snacks.


Kommentar:
Från Sardinien kommer idén till detta frasiga rosmarinkryddade bröd. Smaken varieras lätt med andra färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top