Rysk sås

Du behöver 1 msk olivolja 1 msk schalottenlök eller gul lök 0.5 dl rödbetor hackade färskkokta 2 dl rött vin 1.5 msk fiskfond 1 krm...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk schalottenlök eller gul lök
  • 0.5 dl rödbetor hackade färskkokta
  • 2 dl rött vin
  • 1.5 msk fiskfond
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 msk smör kallt

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en liten kastrull. Fräs löken ett ögonblick. Tillsätt rödbetshacket och fräs lite till. Häll i vin och fiskfond. Tillsätt peppar. Koka utan lock 8-10 minuter tills vätskan kokat in något.

2
Häll allt i en mixer, eller mixa med mixerstav direkt i kastrullen, till en slät sås. Tillsätt klickar av kallt smör, som mixas in till sist. Nu ska inte såsen koka mer. Smaka av med salt om så behövs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top