Mördegskakor

Du behöver 4 dl vetemjöl 2 msk strösocker 150 g smör 1 tsk ättika 2 msk vatten iskallt Gör så här 1 Blanda snabbt samman...


30 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör
  • 1 tsk ättika
  • 2 msk vatten iskallt

Gör så här

1
Blanda snabbt samman alla ingredienserna i en skål. Knåda degen jämn och smidig. Låt den vila cirka 2 timmar i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader.

2
Kavla ut degen, cirka 1 cm tjock. Skär till avlånga skivor som i formen påminner om blad. Lägg “bladen” på papprade plåtar. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Stick ner bladen i dessertglasen.


Kommentar:
Ett recept från vår Hemma bästs altanfest. Fler recept hittar du under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top