Grillade lammkotletter

Du behöver 8 st lammkotletter Marinad: 1 dl japansk soja 1 dl teriyakisås 1 dl vatten 2 msk jungfruolja saft av en pressad lime 1...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st lammkotletter

Marinad:

1 dl japansk soja
1 dl teriyakisås
1 dl vatten
2 msk jungfruolja
saft av en pressad lime
1 st vitlöksklyfta
1 st limefrukt

Till dopp:

1 st baguette

Gör så här

1
Blanda alla flytande ingredienser till marinaden. Skiva vitlöken och limefrukten tunt. Lägg skivorna i marinaden.

2
Putsade lammkotletter kan ligga några timmar i marinaden. För att lättare hantera dem kan man klä kotlettbenet med aluminiumfolie. Grilla kotletterna.

3
Doppa försiktigt skivor av baguetten i marinaden. Skivorna bör inte bli för blöta. Grilla brödet hastigt på båda sidor så att ytan blir trevligt randig och spröd.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top