Pitabröd

Du behöver 25 g jäst 5 dl ljummet vatten (37 grader) 2 tsk salt 12-13 dl vetemjöl Gör så här 1 Smula ner jästen i...


16 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smula ner jästen i degbunken. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.

2
Tillsätt salt och det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta samman allt till en slät och smidig deg. Låt den jäsa cirka 45 minuter i bunken.

3
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 lika stora bitar. Kavla ut varje del till en rund kaka, cirka 12 cm i diameter, och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter. Vänd försiktigt de utkavlade degkakorna före gräddningen.

4
Placera plåten mitt i ugnen i 275 grader och grädda bröden cirka 6 minuter. Låt pitabröden kallna på galler under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top