Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl ljummet vatten (37 grader)
- 2 tsk salt
- 12-13 dl vetemjöl
Gör så här
1
Smula ner jästen i degbunken. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.
2
Tillsätt salt och det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta samman allt till en slät och smidig deg. Låt den jäsa cirka 45 minuter i bunken.
3
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 lika stora bitar. Kavla ut varje del till en rund kaka, cirka 12 cm i diameter, och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter. Vänd försiktigt de utkavlade degkakorna före gräddningen.
4
Placera plåten mitt i ugnen i 275 grader och grädda bröden cirka 6 minuter. Låt pitabröden kallna på galler under bakduk.