Du behöver
- 50-75 g glasnudlar
- 2 morötter
- 1 purjolök
- 1 salladskålhuvud
- 1 msk olja
- 300 g rostbiff
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk sesamolja eller sesamfrön
- Till servering:
- sweet chilisås
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt till nudlarna. Tag av kastrullen, rör ner nudlarna och låt dem dra under lock i 3 minuter. Spola dem i kallt vatten.
2
Skala morötter, skölj purjon och salladskålen och strimla allt. Hetta upp en rymlig stekpanna, häll i oljan och stek morötterna under omrörning några minuter. Tillsätt lök och kål och stek
3
ytterligare ett par minuter. Ta upp grönsakerna.
4
Strimla köttet och stek det härligt brunt runt om. Krydda med salt, peppar och vitlök. Lägg i grönsakerna och nudlarna och värm allt. Smaksätt med sesamolja eller sesamfrön och servera med sweet chilisås.