Du behöver
- 2 dl röda linser
- 1 pkt papadums
- 1 st sallad ask blandad
- 1 st tandoorimarinerade kycklingstrimlor (350 g)
- 2 dl yoghurt naturell
- salladslök ringar av
Gör så här
1
Koka linserna 7 minuter i lättsaltat vatten. Sila bort överflödigt vatten.
2
Grilla papadambröden spröda nära värmen. Eller mikra varje platta cirka 20 sekunder på full effekt.
3
Bred ut kycklingstrimlorna på oljad grillhäll eller i grillpanna (de slinker igenom ett vanligt grillgaller). Grilla på båda sidor. Total grilltid ungefär 4 minuter tills köttbitarna inte längre är rosa inuti. Ta snabbt upp bitarna på fat, de blir torra om de översteks.
4
Lägg en nypa sallad på varje bröd. Därefter en sked linser och några kycklingbitar. Toppa med en klick yoghurt och garnera med tunna ringar av salladslök.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.