Tandoorisallad

Du behöver 2 dl röda linser 1 pkt papadums 1 st sallad ask blandad 1 st tandoorimarinerade kycklingstrimlor (350 g) 2 dl yoghurt naturell salladslök...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl röda linser
  • 1 pkt papadums
  • 1 st sallad ask blandad
  • 1 st tandoorimarinerade kycklingstrimlor (350 g)
  • 2 dl yoghurt naturell
  • salladslök ringar av

Gör så här

1
Koka linserna 7 minuter i lättsaltat vatten. Sila bort överflödigt vatten.

2
Grilla papadambröden spröda nära värmen. Eller mikra varje platta cirka 20 sekunder på full effekt.

3
Bred ut kycklingstrimlorna på oljad grillhäll eller i grillpanna (de slinker igenom ett vanligt grillgaller). Grilla på båda sidor. Total grilltid ungefär 4 minuter tills köttbitarna inte längre är rosa inuti. Ta snabbt upp bitarna på fat, de blir torra om de översteks.

4
Lägg en nypa sallad på varje bröd. Därefter en sked linser och några kycklingbitar. Toppa med en klick yoghurt och garnera med tunna ringar av salladslök.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top