Thaiwok med jordnötssås

Du behöver 500 g skinka eller benfri kotlettrad 2 msk olja 1 msk curry 1 st röd paprika 600 g wokmix djupfryst 2 msk japansk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g skinka eller benfri kotlettrad
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 st röd paprika
  • 600 g wokmix djupfryst
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 6.5 st tabasco droppar
  • salt

Gör så här

1
Skär köttet i tunna strimlor. Woka köttstrimlorna i lite olja. Strö över curry. Strimla paprikan och woka grönsakerna i olja.

2
Blanda kött och grönsaker. Tillsätt soja, kalvfond, jordnötssmör och tabasco.

3
Smaka av med salt.

4
Servera woken med äggnudlar eller jasminris.

5
Garnera gärna med färsk koriander.


Kommentar:
Att dricka till:
Till stark asiatisk mat passar öl allra bäst. Gärna ljust med lite besk smak. Kingfisher är ett starköl som är gott att dricka till, pris ca 14 kr. Medelfylligt rödvin går också bra, liksom kallt ljust lättöl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top