Cheesecake med jordgubbar

Du behöver havrekex 300 g 1 msk olja t 3 st ägg 200 g färskost 1 msk vaniljsocker 1 dl strösocker 1 st apelsin 3...


16 portioner

Du behöver

  • havrekex 300 g
  • 1 msk olja t
  • 3 st ägg
  • 200 g färskost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 st apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • 0.5 msk sirap vit
  • 4 msk Grand Marnier eller konjak

Gör så här

1
Stöt eller smula sönder kexen. Olja in en kakform, cirka 24 cm i diameter, och strö hälften av kexsmulorna i botten.

2
Knäck äggen och skilj vitor från gulor. Vispa äggulor med färskost, vaniljsocker och strösocker tills det blir en krämig smet. Riv skalet av apelsinen och blanda ned. Vispa äggvitorna vita och pösiga för sig och vispa sedan grädden.

3
Blanda färskostsmeten med äggvitor och vispgrädde. Mosa jordgubbarna tillsammans med vit sirap och Grand Marnier eller konjak. Häll hälften av smeten i formen och bred på jordgubbsmoset. Bred över resten av smeten och strö sist över resten av kexsmulorna.

4
Täck formen och frys minst 4 timmar. Placera tårtan i kylen ett par timmar

5
före servering och låt den sedan stå framme en stund.

6
Stjälp upp och dekorera med färska jordgubbar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top