Du behöver
- Dressing:
- 2 äggulor
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk sherryvinäger
- 8 sardellfiléer
- 3 dl naturell yoghurt
- 3 msk nyriven parmesanost
- 2 msk hackad gräslök
- 1 msk pressad citron
- 1/2 tsk strösocker
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 dl olivolja
- Sallad:
- 200 g spröda, blandade salladsblad
- 2 dl krutonger, finns att köpa färdiga
Gör så här
Mixa äggulor, senap, vinäger och sardellfiléer till en slät blandning. Häll därefter i lite olja åt gången under kontinuerlig omrörning. Rör i yoghurt, ost, gräslök, citron och socker. Smaka av med salt och peppar. Skölj och torka salladsbladen. Lägg dem i en skål och blanda om dem luftigt med dressingen. Toppa med krutongerna.
Ett recept från Hemma bästs altanfest. Fler recept hittar du under “passar till”.
Tips!
Skär skivor av varm färskpotatis över salladen och toppa med ett grillat kycklingbröst så har du en härligt matig huvudrätt.