Bönsallad med mizuna

Du behöver 5 dl bönor blandade kokta 1 l mizunasallad (eller annan grön sallad) 1.5 st lökar röda 1 dl solroskärnor rostade Dressing: 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl bönor blandade kokta
  • 1 l mizunasallad (eller annan grön sallad)
  • 1.5 st lökar röda
  • 1 dl solroskärnor rostade

Dressing:

1 msk dijonsenap fransk
1 tsk honung
1 tsk citronsaft färskpressad
3 msk olja t ex solrosolja
1 msk vatten
2 krm salt

Gör så här

1
Skölj bönorna i kallt vatten. Använd antingen bönor från burk eller torkade, blötlagda och kokta. Ett bra tips är att koka och frysa in bönor. Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skala och finstrimla löken. Blanda bönor, sallad och lök i en stor skål.

2
Strö över solroskärnor som ger en nötliknande smak. Blanda dressingen väl och ringla den över salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top