Persikopaj

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 75 g smör 1 msk kallt vatten Fyllning: 4 st persikohalvor ur burk eller färska 1...


6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
75 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:

4 st persikohalvor ur burk eller färska
1 dl strösocker
1 st citron rivet skal och saft
0.5 krm salt
3 st ägg
1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform, cirka 24 cm i diameter. Skär persikorna i klyftor. Rör samman socker, rivet citronskal, citronsaft, salt, ägg och grädde.

2
Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Häll i fyllningen och lägg i persikoklyftorna. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med vaniljglass eller grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top