Fläderblomssaft

Du behöver 1 l vatten 500 g strösocker 10 st fläderblomsklasar 0.5 st citron eller limefrukt Gör så här 1 Koka upp vatten och socker...


11 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 500 g strösocker
  • 10 st fläderblomsklasar
  • 0.5 st citron eller limefrukt

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker till en lag. Lägg blomklasar och citrusskivor i den kokande lagen, ta av från plattan och låt saften stå tills lagen är kall. Sila av och häll på flaskor som förvaras i kylskåpet.

2
Saften kan även frysas. Detta är ingen saft att spara, utan en färskvara som är beräknad att gå åt inom kort.


Kommentar:
Ibland är det små odjur på blomklasarna. Plocka bara de renaste klasarna. Skölj bara i nödfall eftersom mycket av blommornas smak försvinner med sköljvattnet.
Lägg blommorna i rikligt med lättsaltat vatten eller vatten med några droppar ättiksprit. Då släpper småkrypen taget och flyter upp till ytan. Häll bort vattnet och skölj en gång med kallt vatten från kranen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top