Sommarbärskål

Du behöver 1 påse maränger 1/2 liter god vaniljglass blandade sommarbär: jordgubbar, hallon vinbär och krusbär Jordgubbssås: 1 liter jordgubbar socker efter smak färskpressad apelsinsaft...


4 portioner

Du behöver

  • 1 påse maränger
  • 1/2 liter god vaniljglass
  • blandade sommarbär: jordgubbar, hallon
  • vinbär och krusbär
  • Jordgubbssås:
  • 1 liter jordgubbar
  • socker efter smak
  • färskpressad apelsinsaft

Gör så här

1
Mixa de sköljda och snoppade jordgubbarna till såsen till en slät puré. Sockra efter smak och späd med pressad apelsin till lagom konsistens.

2
Förbered de blandade bären till garneringen.

3
Varva maränger och skivad glass i portionsglas, skeda jordgubbssås över och garnera med sommarbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top