Basilika-parmesansmör

Du behöver 200 g smör rumstempererat 0.5 kruka färsk basilika 50 g parmesanost finriven 2 st vitlöksklyftor pressade eller finhackade Gör så här Mixa smör...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g smör rumstempererat
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g parmesanost finriven
  • 2 st vitlöksklyftor pressade eller finhackade

Gör så här

Mixa smör och basilika till ett grönt och slätt smör. Vänd ner parmesan och vitlök. Forma till en “korv” och linda in i folie. Lägg den i kylen några timmar eller i frysen.


Kommentar:
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.
Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost som inte innehåller konserveringsmedlet Ellos, Lysozym.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top