Jordgubbssaft med smak av rabarber

Du behöver 1 l jordgubbar 1 st citron skivad 1 msk citronsyra 1.5 tsk atamon 1.5 l vatten 1.5 kg strösocker 350 g rabarber skivad...


2 portioner

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 st citron skivad
  • 1 msk citronsyra
  • 1.5 tsk atamon
  • 1.5 l vatten
  • 1.5 kg strösocker
  • 350 g rabarber skivad

Gör så här

Mosa jordgubbarna med en gaffel och lägg dem i en skål. Tillsätt citronskivor, citronsyra och konserveringsmedel, atamon. Ska du frysa saften behövs inget konserveringsmedel. Koka vatten, socker och skivad rabarber. Häll det över jordgubbsmoset. Låt allt stå svalt och vila i ett dygn. Sila från saften och häll upp den på väl rengjorda, atamonsköljda flaskor. Förslut dem väl. Servera med klirrande isbitar i karaffen.


Kommentar:
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste bullkalas. Fler recept finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top