Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 1.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk kardemumma malen
- 1.5 dl mjölk
Garnering:
175 g vit choklad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker pösigt . Tillsätt ägget och rör om ordentligt. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och kardemumma. Vänd ner det i smeten varvat med mjölken. Rör om ordentligt och arbeta samman till en deg. Forma till två längder och lägg dem på en papprad plåt. Platta till varje längd lite med handflatan. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka
2
20 minuter. Ta ut längderna och skär dem i snedställda bitar medan de är varma. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Sätt in plåten i ugnen igen och torka skorporna i cirka 40-60 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna. Smält chokladen och doppa halva skorpan. Låt stelna. Skorporna håller sig bra i burk med tättslutande lock om du inte doppar dem.
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste kakor och bullar. Fler recept finns under “passar till”.