Majssalsa

Du behöver 1 st gul lök 0.5 st purjolök 1 st röd paprika 1 st majskorn ca 250 g 0.5 st krossade tomater ca 250...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st majskorn ca 250 g
  • 0.5 st krossade tomater ca 250 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk grillkrydda

Gör så här

Skala och finhacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Ansa, kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, purjolök, paprika och majs- kornen i olivoljan. Allt ska bli blankt och mjukt utan att ta färg. Tillsätt grillkrydda och krossade tomater och låt allt koka samman i cirka 5 minuter. Om du tycker att det blir för tjockt kan du späda röran med lite vatten. Du kan servera röran varm eller kall.


Kommentar:
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i grillkryddan vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top