Du behöver
- 1 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 1 st majskorn ca 250 g
- 0.5 st krossade tomater ca 250 g
- 2 msk olivolja
- 1 tsk grillkrydda
Gör så här
Skala och finhacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Ansa, kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, purjolök, paprika och majs- kornen i olivoljan. Allt ska bli blankt och mjukt utan att ta färg. Tillsätt grillkrydda och krossade tomater och låt allt koka samman i cirka 5 minuter. Om du tycker att det blir för tjockt kan du späda röran med lite vatten. Du kan servera röran varm eller kall.
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i grillkryddan vid ev allergi.