Pufftilltugg

Du behöver 1 pkt smördegsplattor djupfrysta 10 st soltorkade tomater i olja 1 dl oliver svarta urkärnade 1 pkt philadelphiaost 200g Pensling och garnering: 1...


16 portioner

Du behöver

  • 1 pkt smördegsplattor djupfrysta
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 dl oliver svarta urkärnade
  • 1 pkt philadelphiaost 200g

Pensling och garnering:

1 st ägg
sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

1
Tina plattorna cirka 15 minuter. Tryck ut rundlar med hjälp av ett glas.

2
Finhacka tomater och oliver. Blanda samman oliver, tomater och ost.

3
Fördela röran på plattans ena hälft. Vik över andra halvan så att du får en halvmåne. Tryck till kanterna med hjälp av en gaffel.

4
Pensla månarna med ett uppvispat ägg. Strö över frön. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills månarna är gyllenbruna och fina. Puffarna är godast varma, men också mycket goda kalla!


Kommentar:
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top