Rödavinbärs- och melonsorbettårta

Du behöver Rödavinbärssorbet: 4 barnmatsburkar, ca 800 g, vinbärspuré 3 dl färskpressad apelsinjuice 4-6 msk florsocker Melonsorbet: 1 dl strösocker 1 dl vatten 1 melon,...


12 portioner

Du behöver

  • Rödavinbärssorbet:
  • 4 barnmatsburkar, ca 800 g, vinbärspuré
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4-6 msk florsocker
  • Melonsorbet:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 melon, ca 1 kg, ogen eller honung

Gör så här

Nyp fast plastfilm i botten på en rund kakform med löstagbara kanter. Vispa samman rödavinbärsdesserten med juice och florsocker. Häll upp i en bunke och ställ in i frysen. Frys ett par timmar till en issörja (eller använd glassmaskin). Bred ut sorbeten i formen och jämna till ytan. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret är löst. Låt lagen kallna. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i bitar och mixa den till en puré. Rör ner den i sockerlagen. Häll melonblandningen i en bunke och ställ den i frysen. Frys den tills den är som issörja (eller använd glassmaskin). Det tar 2-3 timmar. Rör i den då och då. Bred ut melonsorbeten ovanpå rödavinbärssorbeten. Frys den ett par timmar till. Ta ut den och garnera med röda vinbär.


Kommentar:
Fler goda glassrecept från Hemma bäst hittar du under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top