Du behöver
- Rödavinbärssorbet:
- 4 barnmatsburkar, ca 800 g, vinbärspuré
- 3 dl färskpressad apelsinjuice
- 4-6 msk florsocker
- Melonsorbet:
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 melon, ca 1 kg, ogen eller honung
Gör så här
Nyp fast plastfilm i botten på en rund kakform med löstagbara kanter. Vispa samman rödavinbärsdesserten med juice och florsocker. Häll upp i en bunke och ställ in i frysen. Frys ett par timmar till en issörja (eller använd glassmaskin). Bred ut sorbeten i formen och jämna till ytan. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret är löst. Låt lagen kallna. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i bitar och mixa den till en puré. Rör ner den i sockerlagen. Häll melonblandningen i en bunke och ställ den i frysen. Frys den tills den är som issörja (eller använd glassmaskin). Det tar 2-3 timmar. Rör i den då och då. Bred ut melonsorbeten ovanpå rödavinbärssorbeten. Frys den ett par timmar till. Ta ut den och garnera med röda vinbär.
Fler goda glassrecept från Hemma bäst hittar du under “passar till”.