Läsar-recept

Anjas ananaspaj

Du behöver 150 g margarin eller smör 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl socker Fyllning: 2 dl crème fraîche 0.5 dl socker 1...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g margarin eller smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker

Fyllning:

2 dl crème fraîche
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st burk krossad ananas (ca 425 g)

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugn på full effekt (max 800W). Låt svalna. Blanda i mjöl, bakpulver och socker. Platta ut degen i en pajfom, ca 25 cm i diameter. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i pajformen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30 min.

2
Låt svalna. Servera pajen med vaniljglass.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj vispad grädde istället för vaniljglass vid äggallergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top