Fryst Picasso-cheesecake

Du behöver Botten: 200 g digestivekex 1-1/2 dl smält smör Fyllning: 200 g vit choklad 2 st äggulor 400 g philadelphiaost 3 dl vispgrädde 2...


12 portioner

Du behöver

Botten:

200 g digestivekex
1-1/2 dl smält smör

Fyllning:

200 g vit choklad
2 st äggulor
400 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 st äggvitor
1 dl mandel flagad rostad

Garnering:

hallon och citronmeliss

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen och rör ner smöret. Tryck ut massan i botten och upp längs kanterna på en pajform, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna.

2
Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna och rör hastigt ner äggulorna. Mixa chokladen och färskosten till en jämn smet i en matberedare. Vispa grädde och äggvitor styva var för sig. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen. Ställ den i frysen över natten. Garnera med färska bär och blad av

3
citronmeliss. Låt kakan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top