Fiskspett och chèvresås

Du behöver 100 g färsk getost (chèvre) 2 dl gräddfil 1 krm vitpeppar 1/2 tsk salt 1 1/2 msk flytande honung finhackad röd chilifrukt Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g färsk getost (chèvre)
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • finhackad röd chilifrukt

Gör så här

1
Skala bort den yttersta, sega ytan på getosten. Mosa eller passera innandömet i gräddfilen. Använd inte

2
mixer, då blir gräddfilen tunn. Smaksätt såsen med peppar, salt, chili och honung. (Fast honung blir flytande på några sekunder i mikron.)

3
Det går att ersätta gräddfilen med yoghurt, crème fraîche eller, för mera pösighet, ca 1 dl vispgrädde, som vispas medelfast innan den blandas i.


Kommentar:
Servera såsen tillsammans med grillade, färdigköpta eller hemträdda fiskspett eller fiskkotletter av fasta fisksrter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top