Fiskspett och wasabisås

Du behöver rädisor ca 10 2 dl crème fraîche 12.5 cm wasabi eller pepparrot, från tub 0.5 tsk salt 0.5 krm vitpeppar Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • rädisor ca 10
  • 2 dl crème fraîche
  • 12.5 cm wasabi eller pepparrot, från tub
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Gör så här

1
Tvätta och avlöva rädisorna, hacka dem mycket fint, eller riv dem på råkostjärn. Blanda någon matsked crème fraîche med wasabin, rör i resten av crème fraîchen samt salt och peppar. Vänd i rädishacket.

2
Wasabi – japansk pepparrot – är mycket stark, men vackert grön. Börja med den mindre mängden och smaka på såsen innan du eventuellt blandar i mera. Det går att ersätta wasabin med pepparrot från tub, ungefär samma mängd, eller färskriven efter egen smak. Crème fraîche kan bytas mot matlagningsyoghurt eller grädddfil.


Kommentar:
Servera såsen tillsammans med grillade, färdigköpta eller hemträdda fiskspett eller fiskkotletter av fasta fisksrter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top