Sommartarteletter med jordgubbar

Du behöver Pajdeg: 100 g smör 2.5 dl vetemjöl 2 msk mjölk 1 msk strösocker Fyllning: 150 g mandelmassa 2 msk grädde 2 st ägg...


5 portioner

Du behöver

Pajdeg:

100 g smör
2.5 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk strösocker

Fyllning:

150 g mandelmassa
2 msk grädde
2 st ägg
2 l jordgubbar
röd vinbärsgelé

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman en deg av smör, mjöl, mjölk och socker. Gärna med hjälp av en matberedare. Låt degen vila svalt cirka 1 timme. Tryck eller kavla ut degen tunt i välsmorda tartelettformar med löstagbar botten, 10-12 cm i diameter.

2
Riv mandelmassan. Blanda i grädden och rör i äggen ett i taget. Fortsätt att röra tills du har en jämn och slät smet. Fördela mandelsmeten i pajskalen.

3
Grädda i cirka 20 minuter tills massan är gyllenbrun och vacker. Placera jordgubbarna tätt, tätt i formarna med topparna uppåt. Hela formen ska fyllas.

4
Smält lite vinbärsgelé på svag värme och pensla över jordgubbarna. Servera med vispgrädde.


Kommentar:
Tarteletterna kan du förbereda dagen före. Jordgubbarna läggs på strax före serveringen.
Tips!
Du kan också skiva jordgubbar i tunna skivor, men inte rakt igenom utan med sammanhang. Tryck försiktigt ut dem som en solfjäder.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top